AlAmbick Cazan Tuica Alambic 20 Litri, cu Termometru Inclus

AlAmbick Cazan Tuica Alambic 20 Litri, cu Termometru Inclus

2 199,99 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  
 

AlAmbick Cazan Tuica Alambic 20 Litri, cu Termometru Inclus

2 199,99 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
fabricadetuica.ro
Descrierea produsului
[ ACCESORII RECOMANDATE ] Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 20 Litri Arzator Gaz 20cm Tip "Paella" Suport Metalic 22cm pentru Alambic de 20 Litri Dimensiuni: Inaltime x Latime x Adancime (mm): 510 mm x 510 mm x 310 mm Cazanele de tuica de tip „Al-Ambiq sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie. Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii. Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala. Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final. Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate. Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne. Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba in 2 puncte : 1. Intre Capac si Corpul Cazanului; 2. Intre Teava de Legatura si Intrarea In Serpentina din Racitor. Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 19:0,15 - La 19 litri de apa, se pot pune 150 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert. Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor. Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.